Składniki (2 osoby):
-
250 g piersi kurczaka
-
1 łyżka oleju
-
¼ łyżeczki kminku
-
¼ łyżeczki kopru włoskiego
-
1 cebula pokrojona na cienkie plastry
-
1 ząbek czosnku
-
2 ½ centymetrowy kawałek świeżego korzenia imbiru
-
1 łyżka pasty curry
-
150 g brokułów podzielonych na różyczki
-
100 ml wody
-
5 pomidorków koktajlowych
-
1 łyżeczka garam masala
- ½ pęczka świeżej natki pietruszki
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy
nasiona kminku oraz kopru włoskiego do momentu aż zaczną strzelać. Wrzucamy
cebulę, drobno posiekany czosnek i imbir i podrumienimy około 5-7 minut. Dodajemy
pastę curry (ja dodałam czerwoną) i trzymamy na ogniu około 2-3 minuty.
Dorzucamy brokuły i smażymy podlewając wodą około 5 minut. Dodajemy pokrojoną w
kostkę pierś z kurczaka i smażymy aż mięso zmięknie. Dodajemy ćwiartki
pomidorów i garam masala i na koniec pokrojoną natkę pietruszki. Podajemy z
ryżem lub chlebem naan.
Smacznego :)
Same pyszności:)
OdpowiedzUsuń