Ale ten czas ucieka ...ale motywuje mnie to do poszukiwania szybkich smacznych i zdrowych posiłków. Dziś proponuje smacznego łososia....
Składniki (2 osoby):
- fasolka szparagowa,
- pomidorki koktajlowe,
- 400 g łososia świeżego,
- przyprawy: sól morska i pieprz ziarnisty kolorowy świeżo mielony
- papryka ostra,
- sok z połowy cytryny,
2 łyżki oleju.
Wykonanie:
Łososia przyprawiamy i polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Zostawiamy na pół godziny w lodówce. Następnie gotujemy fasolkę szparagową w osolonej wodzie (może być mrożona). Pomidorki koktajlowe kroimy na połowę. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łososia skórą do dołu, smażymy około 4 minut z jednej strony na średnim ogniu do momentu aż około 70% łososia będzie wyglądało na usmażonego dopiero odwracamy na drugą i smażymy znów około 4 minut. Oczywiście czas zależy od grubości łososia. Podajemy ciepłe.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz