2 marca 2014

Łososiowo ....

Ale ten czas ucieka ...ale motywuje mnie to do poszukiwania szybkich smacznych i zdrowych posiłków. Dziś proponuje smacznego łososia....


 Składniki (2 osoby):
-  fasolka szparagowa,
-  pomidorki koktajlowe,
-  400 g łososia świeżego,
-  przyprawy: sól morska i pieprz ziarnisty kolorowy świeżo mielony
-  papryka ostra,
-  sok z połowy cytryny,
  2 łyżki oleju.

Wykonanie:
Łososia przyprawiamy i polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Zostawiamy na pół godziny w lodówce. Następnie gotujemy fasolkę szparagową  w osolonej wodzie (może być mrożona). Pomidorki koktajlowe kroimy na połowę. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łososia skórą do dołu, smażymy około 4 minut z jednej strony na średnim ogniu do momentu aż około 70% łososia będzie wyglądało na usmażonego dopiero odwracamy na drugą  i smażymy znów około 4 minut. Oczywiście czas zależy od grubości łososia. Podajemy ciepłe.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz