5 kwietnia 2014

Zakręcona malina w bieli


 Składniki:
- 100 g twarożku,
- 4 łyżki śmietany kremówki,
- 1 łyżeczka esencji waniliowej,
- 1 cukier waniliowy,
- 1 opakowanie ciasta francuskiego nie mrożonego,
- maliny,
- 1 jajko,
- może być również biała lub deserowa czekolada.
Wykonanie:
Twarożek, śmietankę, cukier waniliowy oraz esencję mieszamy i odstawiamy.
Ciasto francuskie rozkładamy i na wierzch wykładamy twarożek rozsmarowujemy  na całej powierzchni zostawiając 2 cm od brzegu. Można w tym momencie posypać starta białą czekoladą lub deserową i rozłożyć maliny równomiernie na całości. Zwinąć dłuższym brzegiem i pokroić na 2,5 cm krążki. Rozkładać na papierze do pieczenia i smarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec około 15-20 minut.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz