Składniki, 4 porcje:
- 1 duża główka młodej zielonej kapusty
- około 1 szklanki wody
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny
- 250 g kiełbaski śląskiej bądź boczki
- pęczek kopru
- sól i pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- młode ziemniaki
- Kapustę pokroić i posiekać na półcentymetrowe paski. Włożyć do garnka, doprawić solą i pieprzem, liść laurowy, ziele angielskie, dodać wodę, miód i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 10 minut, w międzyczasie 2 - 3 razy przemieszać. Pod koniec dodać sok z cytryny.
- W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojony w kosteczkę kiełbaskę. Przelać do garnka z kapustą, wymieszać i zagotować.
- Na koniec dodać posiekany koperek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz