25 maja 2014

Kolorowe naleśniki

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego to wspaniały dodatek do każdego dania"


Składniki:
  • 6 naleśników
  • 1 papryka 
  • 1 cukinia
  • 1 duży pomidor
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • 250 g sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki garam masala
  • sól i pieprz świeżo mielony
  • pieprz ziołowy
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • olej rzepakowy

Wykonanie:
  1. Cebulę i czosnek kroimy w drobna kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej jak się zeszkli dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię i dusimy około 10 minut. 
  2. Na drugiej patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę i doprawiamy go garam masala, papryką ostra i słodką. po usmażeniu dodajemy do cukinii. 
  3. Następnie kroimy w drobną kostkę paprykę i dodajemy do  cukinii i mięsa. Dusimy wszystko około 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojony pomidor koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, pieprz ziołowy i odstawiamy do wystudzenia. 
  4. Potem dodajmy 150 g startego żółtego sera i mieszamy.
  5. Farsz rozkładamy na naleśnik zawijamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 C.
SMACZNEGO :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz