28 maja 2014

Makaron na szybko

Dziś naszła mnie ochota na makaron ale w prostej formie więc przygotowałam go z warzywami i tuńczykiem...


Składniki:
- makaron penne,
- 2 pomidory,
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku,
- 6 pomidorów suszonych pokrojonych drobno,
- olej z suszonych pomidorów,
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
- 200 g fasolki szparagowej
- bazylia,
- sól i pieprz świeżo mielony

Wykonanie:
1. Ugotuj fasolkę szparagową i odcedź.
2. Wstaw wodę na makaron a na patelni rozgrzej olej z pomidorów  i wrzuć cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek.
3. Do cebulki dodaj suszone pomidory i pomidory surowe obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Smaż około 10 min.
4. Dodaj tuńczyka, ugotowany al dente makaron oraz fasolkę szparagową.
5. Przypraw do smaku i posyp świeżą bazylią.

Smacznego :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz