7 stycznia 2014

Sałatka ze słodko-słonymi roladkami

SKŁADNIKI na 2 porcje:
Sałatka
- sałata roszponka,
- 8 pomidorków koktajlowych,
- garść oliwek zielonych,
- sos winegret,

Roladki:
- dwie pojedyncze średniej wielkości  piersi z kurczaka,
- 6 suszonych śliwek,
- garść suszonej żurawiny,
- mozzarella,
- sól i pieprz świeżo mielony,
- pieprz ziołowy,
- papryka słodka,

Wykonanie:
     Żurawinę sparz wrzątkiem. Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Tak przygotowane piersi rozłóż na folii spożywczej i przykryj następnie roztłucz na bardzo cienki placek. Przypraw mięso przyprawami po wewnętrznej stronie, następnie połóż na pierwszą pierś połowę żurawiny 3 pokrojone drobno śliwki oraz pokrojoną mozzarellę i zawiń jak roladę. Przypraw na zewnątrz i z drugą piersią zrób tak samo. Roladki umieść w rękawie do pieczenia. Ustaw piekarnik na 180 C i wstaw do piekarnika na około 25 minut.
     Sałatkę roszponkę opłucz i osusz. Pomidorki pokrój na ćwiartki a oliwki na połówki. Na talerzu rozłóż odrobinę sosu następnie sałatę, pomidory i oliwki a pozostałą część sosu polej całość.

SMACZNEGO



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz