22 stycznia 2014

Kolorowy obiad czyli warzywa i schab...





Składniki dla ok. 3 osób:

- 50 dag schabu w plastrach
- 1, 5 młodej cukinii
- rozmaryn, papryka sodka
- sól, pieprz świeżo mielony
- 2 średnie cebule
- 2-3 pomidory
- 1 duża papryka

Mięso przypraw solą, pieprzem, rozmarynem i papryką. Cebulę pokrój w krążki i wyłóż dno naczynia żaroodpornego.
Na patelni rozgrzej troszkę oliwy i usmaż kotlety. Przełóż do naczynia żaroodpornego i połóż na cebuli.
Na pozostałym tłuszczu wrzuć pokrojone  w krążki cukinie i paprykę w paski.
Podsmaż i  przełóż  na mięso w naczyniu. Na wierzch połóż pokrojone w krążki pomidory. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawaj z ryżem 


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz