27 stycznia 2014

Zupa porowa Mojego Misiaczka ;-)


         Ze względu na pogodę, chciałabym się podzielić z wami przepisem na bardzo smaczną rozgrzewającą zupę. Oczywiście chciałabym zaznaczyć, że jest to zupa autorstwa mojej drugiej połówki. Uważam, że ma w sobie bardzo dużo ukrytego talentu, który po malutku odkrywa - z resztą sami oceńcie.....

 

Składniki:

- 3-4 pory,
- 50 dag mięsa mielonego,
- 2,7 l wody,
- pieprz i sól świeżo mielony,
- 5-6 łyżek octu winnego,
- 3 - 4 (300 g) serki topione

Wykonanie:

1. W dużym garnku podsmażamy mięso mielone i doprawiamy przyprawami do smaku. 
2. Następnie zalewamy nasze mięso wodą i czekamy aż się zagotuje. 
3. Do garnka wrzucamy oczyszczone i wcześniej pokrojone pory, solimy i gotujemy około 15 minut aż por będzie miękki. 
4. Na sam koniec wrzucamy serki topione. Co jakiś czas mieszamy aż serki całkowicie się rozpuszczą, dodajemy ocet winny i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. 
 
Smacznego :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz